Учора Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вручив нагороди першим лауреатам щорічної премії Верховної Ради педагогічним працівникам за 2007 рік (на знімку). — У нашому парламенті рідко коли бувають приємні моменти, але цей саме такий, — сказав Арсеній Яценюк.

— Держава по-різному ставиться до працівників освіти, — зауважив він. — Але українські парламентарії зробили все, що змогли, щоб відзначити 30 найкращих. Педагогічні працівники загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних закладів, крім квітів та грамот, отримали по 20 тисяч гривень. Це маленький крок до того, щоб відзначити людей, які закладають у наших дітей базові цінності, — зауважив парламентський глава. «Ви працюєте в складних умовах, — звернувся він до освітян під час церемонії нагородження, — адже формування особистості передусім залежить від вас, від того, як ви інтегруєте дитину в суспільство, чи зможете поставитися до кожного окремо взятого учня як до особистості».

Саме від шкільних вчителів залежить те, яким буде наше суспільство в майбутньому, переконаний Арсеній Яценюк. Залишатися осторонь від цього не варто. Саме тому парламент вирішив допомогти педагогам матеріально, а не тільки ідеями, підкреслив Голова Верховної Ради.

— Крок, який зробив український парламент, — запевнив він, — важливий, як сигнал. Ми не можемо задовольнити всіх, але обов’язково треба задовольняти кращих.

Арсеній Яценюк подякував педагогам за їхню роботу. До речі, своїх дітей Голова Верховної Ради торік перевів із комерційної школи в звичайну, де вони, на його переконання, зможуть отримати всі необхідні знання.

Окремо Арсеній Яценюк зупинився на працівниках професійно-технічної освіти. Адже нині країна потребує фахових спеціалістів. А сучасна система освіти не відповідає потребам української економіки. Залишається сподіватися, що отримані кошти стимулюватимуть педагогів і надалі добросовісно «сіяти добре, розумне і вічне в дитячі серця».

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк і голова Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти Володимир Полохало (крайній праворуч) з лауреатами премії.

Фото Олександра КЛИІМЕНКА.