Відкриваючи вчорашнє засідання Кабінету Міністрів, глава уряду Юлія Тимошенко спрогнозувала, що у червні показник інфляції буде знижено до нуля відсотків. «За п’ять місяців ми досягли дуже гарних результатів, і наступний, шостий, місяць, я переконана, буде мати абсолютно спокійну інфляційну ситуацію на рівні, близькому до нуля», — сказала вона. Також прем’єр повідомила, що протягом травня поточного року зафіксовано зменшення інфляції майже в 2,5 разу порівняно з попереднім місяцем. «Це означає, що всі антиінфляційні заходи, які робили спільно уряд і Національний банк, приносять результат», — вважає Ю. Тимошенко. При цьому вона нагадала, що уряд обіцяв подолати інфляцію в країні протягом півроку.

Водночас Юлія Тимошенко, як і обіцяла, матиме розмову (щоправда, телефонну) з главами держадміністрацій п’яти областей, де ситуація з подоланням інфляції найгірша. За словами глави уряду, найгірші справи, які не пояснюються ніякими макроекономічними процесами, склалися в Сумській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій областях та в Києві. Ю. Тимошенко вважає, що керівництво зазначених областей демонструє недбале ставлення до своїх обов’язків. «Я матиму з ними окрему телефонну розмову, і мені хотілося б почути пояснення, чому половина областей України спрацювала бездоганно, високопрофесійно стосовно подолання інфляції, а чому ці п’ять областей не знайшли ні можливості, ні бажання», — зазначила вона. Прем’єр відзначила успішну роботу з подолання інфляційних процесів у Миколаївській, Івано-Франківській, Вінницькій, Житомирській, Львівській, Черкаській, Херсонській, Волинській, Закарпатській областях, а також у Севастополі, які стабілізували ситуацію й досягли близького до нуля показника інфляції, а в Тернопільській і Чернівецькій областях взагалі спостерігається дефляція.

Прем’єр-міністр повідомила, що за підсумками п’яти місяців поточного року в Україні спостерігається 8-відсоткове зростання промислового виробництва, що значно перевищує показники за аналогічний період попереднього року. Зокрема, Ю. Тимошенко відзначила рекордне, на рівні 31,1 відсотка, зростання промислового виробництва в машинобудуванні й виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції. «Враховуючи загальне економічне зростання на рівні 6,2 відсотка за п’ять місяців, ми можемо сказати, що економіка в Україні розвивається динамічно, наростаючими темпами, спостерігається значний приплив інвестицій», — заявила вона.

Ю. Тимошенко також звернула увагу на показник зростання реальних доходів населення, який, за її словами, без урахування інфляції, за п’ять місяців цього року порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшився вдвічі. «Це свідчить про те, що уряд демонструє сьогодні високий рівень макроекономічної культури», — підкреслила Юлія Володимирівна.