Депутатська група Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків із Алжирською Народною Демократичною Республікою ініціюватиме створення належних організаційно-правових умов для навчання студентів з Алжиру в українських вищих навчальних закладах. Про це повідомив керівник групи, народний депутат Остап Семерак (БЮТ) під час зустрічі членів групи з Надзвичайним та Повноважним Послом Алжиру в Україні Мокаддемом Бафдалем.

За словами Мокаддема Бафдаля, на його батьківщині існує великий попит на навчання в нашій країні, однак недосконалість юридичної бази та організації процесу на міждержавному рівні призводить до його непрозорості й паразитування на цьому приватних структур.

Остап Семерак запевнив: розвязання цієї проблеми буде першим практичним кроком, з якого розпочнеться співпраця української парламентської групи з алжирською стороною. «Ми звернемося до Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, ініціюємо проведення зустрічі посла з керівництвом комітету та представниками профільного міністерства. Очевидно, ця проблема стосується не тільки студентів з Алжиру, тому потрібно її узагальнити і вирішувати в максимально короткі строки», — зауважив депутат.

Водночас Остап Семерак закликав посла Алжиру «докласти зусиль для налагодження контактів між членами українського та алжирського парламентів і створення групи дружби з Україною в парламенті Алжиру». Мокаддем Бафдаль переконаний, що до міжпарламентських зв’язків для налагодження контактів між операторами ринків та інвесторами двох країн доцільно долучити представників і ділових кіл. На сьогоднішній день наша країна потребує інвестицій у низку «секторів економіки, які могли б цікавити Україну», зазначив посол. Ідеться насамперед про будівництво транспортних магістралей, житла, модернізацію аеропортів, морських портів, риболовного флоту, розвиток енергетики, водопостачання, туризму тощо.