Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу зміни до деяких законів у зв’язку з прийняттям Закону «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів».

Законопроект, зокрема, передбачає внесення змін до таких законів: «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про екологічну експертизу», «Про рослинний світ», «Про тваринний світ», «Про ліцензування певних видів господарської діяльності». Проектом визначається компетенція спеціально уповноважених органів державного управління в галузі охорони навколишнього природного середовища та використання природних ресурсів із питань біологічної і генетичної безпеки. Містить документ і положення про заходи стосовно охорони довкілля під час поводження з продуктами біотехнології. Передбачено також відповідальність за порушення природоохоронних вимог при поводженні з генетично модифікованими організмами.

***

Комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення порядку та строків зберігання деяких категорій документів».

Відповідно до законопроекту, реєстраційна справа зберігатиметься у державного реєстратора протягом п’яти років з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про припинення юридичної особи або припинення підприємницької діяльності фізичною особою-підприємцем. Справи про страхові виплати потерпілих на виробництві та зацікавлених осіб з усіма необхідними документами зберігатимуться в робочих органах виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків протягом 75 років після зняття застрахованої особи з обліку. Відповідні зміни пропонується внести до законів «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», а також «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності».

За повідомленнями інформаційного управління апарату Верховної Ради України.