Жертвам голоду — вічна пам’ять

Учора Президент України Віктор Ющенко відвідав Кіровоградську область. Як повідомила прес-служба глави держави, у рамках поїздки Віктор Ющенко взяв участь у третьому засіданні Координаційної ради з підготовки заходів у зв’язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932—1933 років.

Участь у засіданні взяли також члени Координаційної ради, керівники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, дослідники голодоморів, науковці та представники Міжнародного координаційного комітету Світового конгресу українців. Крім того, Президент відкрив пам’ятник жертвам Великого Голоду в селі Високі Байраки під Кіровоградом. Докладніше читайте у наступному числі газети.

Транспорт і житло для сиріт

Ключі від нового автобуса вручив директору Мельнице-Подільського обласного комунального дитячого будинку-інтернату Галині Ціпивник голова Тернопільської облдержадміністрації Юрій Чижмарь. У цьому інтернаті виховують більш як сто хлопчиків з особливими потребами. Відтепер вони зможуть подорожувати та виїздити на відпочинок.

А міська влада Тернополя подбала про те, щоб троє хлопців-сиріт, котрі закінчили вузи, не залишилися на вулиці. Днями їм надали житло, хоч і тимчасове. Вже в липні вони зможуть оселитись у трикімнатній квартирі. Кожному дістанеться по кімнаті. Оскільки квартира розташована в новому будинку, то вона потребує впорядкування. Допомогти сиротам погодився тернопільський підприємець О. Ковальчук, виділивши для облаштування житла 60 тисяч гривень. За словами міського голови Романа Заставного, наразі житла потребують дев’ятеро сиріт, отож влада подбає і про них.

Любов ЛЕВИЦЬКА.

Правоохоронці борються із хабарами

За матеріалами правоохоронних органів області протягом трьох років прокурорами було порушено 96 кримінальних справ за фактами хабарництва. Дев’яносто з обвинуваченням було направлено до суду. В результаті такої роботи вісім чоловік реально засуджено, решта — покарані без позбавлення волі. За цей само час спецпідрозділи органів МВС, податкової міліції та СБУ порушили 36 кримінальних справ щодо вчинення злочинів організованими групами та злочинними організаціями. За розглядом 31 справи до позбавлення волі засуджено 79 осіб. Останнім часом особливу увагу зосереджено на попередженні хабарництва і корупційних дій у закладах освіти. Так, під час проведення шкільного тестування та вступних іспитів до вузів в обласній прокуратурі працюватиме «гаряча лінія».

Ірина КОЗАК.

Хмельницький.