Три години тривав у концертному залі облтелецентру в Житомирі фінальний концерт дитячого співочого конкурсу «Перша нота», що проходив в області впродовж кількох місяців за підтримки народного депутата України Павла Жебрівського. У районах області та в Житомирі відбулося 12 попередніх відбірних оглядів, під час яких на сценах будинків культури свої сили спробували сотні бажаючих віком до 16 років. Хід цих оглядів широко висвітлювала радіостанція «Житомирська хвиля», що була їх ініціатором, та інші місцеві ЗМІ.

Під час заключного туру конкурсу свої творчі дані продемонстрував 31 переможець відбірних етапів, виконуючи пісні сучасних українських композиторів. Журі очолював Павло Жебрівський, а до складу його входили співачка Віра Брежнєва, заслужений артист України Юрій Градовський, продюсер Валерій Нужда. Переможців було семеро — за кількістю нот в октаві. Приз глядацьких симпатій здобула найменша учасниця конкурсу — восьмирічна Даринка Іванова з Коростишева. Всі учасники фінального концерту отримали в подарунок DVD-плеєри та срібні медальйони у формі логотипа «Першої ноти». Переможцям дісталися кому путівка до Криму, кому домашній кінотеатр, кому музичний центр чи цифровий фотоапарат. Юним співакам ще належить виступити перед більшою аудиторією — 26 липня на Соборному майдані Житомира під час відзначення дня народження радіостанції «Житомирська хвиля».

Павло Жебрівський, під патронатом якого проходив конкурс, особливо наголосив на тому, що «Перша нота», як і інші акції, що проводяться за його активною підтримкою, — «Відкрий своє серце дітям», «Барви Житомирщини», «Маленький українець», — не передвиборні. Бо до виборів, усупереч деяким заявам, на переконання народного депутата, ще далеко, адже дострокові парламентські перегони сьогодні не вигідні жодній політичній силі. Суть цих заходів навіть не в призах, що їх отримують діти, а у відкритті талантів. Конкурс «Перша нота», як запевнив Павло Жебрівський, матиме своє продовження наступного року.

Житомир.

На знімку: юних конкурсантів вітає народний депутат України Павло Жебрівський.

Фото автора.