УЄФА рішень не змінює

Це чимось нагадує вештання вовків біля кошари. Адже керівники деяких футбольних федерацій продовжують очікувати, що в України та Польщі відберуть право на проведення Євро-2012. Особливу активність виявляють італійці. А шотландці і собі такої ж. Бажане видають за дійсне, мовляв, вони готові замінити слов’янський дует. Утім, і окремі наші «патріоти» час від часу підливають бензину у вогонь недовіри. Але все то, панове, марні потуги.

Президент УЄФА Мішель Платіні днями заявив, що очолювана ним організація не змінюватиме рішення, це що стосується питання про можливе перенесення Євро-2012 з України та Польщі до інших країн. «Ми в УЄФА не звикли змінювати рішення. Євро пройде за встановленим порядком», — пояснив месье Платіні.

Поки українці шукають щастя за кордоном...

З огляду на підготовку України і Польщі до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, європейські профспілкові організації планують провести у цих країнах кампанію на підтримку гідних умов праці для заробітчан... з Азії.

Як повідомляє радіостанція «Німецька хвиля», про це заявила заступниця генерального секретаря Міжнародної профспілки робітників будівельної і деревообробної галузей Маріон Гелльман на щорічній конференції в Женеві.

«Ми очікуємо, що у проектах із розбудови інфраструктури будуть задіяні до ста тисяч в’єтнамців і китайців. Адже в Україні і Польщі практично не залишилося кваліфікованих робітників», — зазначила вона.

За словами пані Гелльман, особливе занепокоєння викликають умови праці заробітчан і медичне забезпечення.

Турнірна хроніка

Теніс. Париж (Франція). Турнір «Ролан Гарро». Фінали. Жінки. Ана Іванович (Сербія) — Дінара Сафіна (Росія). 6:4, 6:3. Чоловіки. Рафаель Надаль (Іспанія) — Роджер Федерер (Швейцарія). 6:1, 6:3, 6:0.

Футбол. Чемпіонат України. Перша ліга. 36-й тур. 8 червня. «Іллічівець» (Маріуполь) — «Дністер» (Овідіополь). 1:0. «Сталь» (Алчевськ) — ЦСКА (Київ). 3:0. «Оболонь» (Київ) — «Дніпро» (Черкаси). 1:1. «Кримтеплиця» (Молодіжне) — «ІгроСервіс» (Сімферополь). 0:1. «Олександрія» — «Десна» (Чернігів). 1:0. «Динамо-2» (Київ) — «Миколаїв». 2:0. «Геліос» (Харків) — «Волинь» (Луцьк). 1:0. «Енергетик» (Бурштин) — «Львів». 1:0. «Прикарпаття» — «Севастополь». 1:0. «Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Фенікс-Іллічівець» (Калініно). 0:1.

«Іллічівець» — 79 очок, «Львів» — 70, «Оболонь» — 68, «Десна» — 61, «Динамо-2», «ІгроСервіс» — по 60, «Сталь» А — 54, «Миколаїв», «Олександрія» — по 51, «Волинь» — 50, «Дністер» — 48, «Геліос» — 46, «Кримтеплиця» — 44, «Севастополь» — 43, «Енергетик» — 42, «Прикарпаття» — 39, «Дніпро» — 38, «Фенікс-Іллічівець» — 37, ЦСКА — 26, «Сталь» Д — 20.

Отже, за два тури до фінішу маріупольський «Іллічівець» завоював перше місце, а з ним і путівку до нещодавно створеної Прем’єр-ліги.