Високі результати

Легка атлетика. Каламата (Греція). Міжнародний турнір «Папафлессія-2008». Українці виграли шість медалей. У стрибках у висоту Юрій Кримаренко з результатом 2.27 посів третє місце. У потрійному стрибку маємо друге і третє місця. Відповідно Микола Саволайнен стрибнув на 16.73, а Віктор Яструбов — на 16.57. У жінок у потрійному стрибку Ольга Саладуха фінішувала другою (14.62). Вона лише шістьма сантиметрами поступилася Марії Шестак (Словенія). У бігу на 800 метрів Зоя Гладун-Нестеренко стала срібним призером (2.00,49). Нарешті Валерій Васильєв у стрибках у довжину показав третій результат — 7.96.

Такі високі результати, котрі показали наші спортовці на змаганнях високого рівня, свідчать про те, що вони перебувають на правильному шляху. І, сподіватимемося, що їхні виступи на Олімпіаді в Пекіні принесуть нам приємні хвилини.

Відсторонили за недоліки...

Футбол. Позавчора у ФФУ провели робочу нараду, на якій розглядали питання про недоліки в роботі арбітрів на матчах першості України в першій лізі. На підставі висновків експертної комісії федерації президент ФФУ Григорій Суркіс відсторонив від обов’язків голову Комітету арбітрів Віктора Дердо. Остаточне рішення щодо перебування останнього на цій посаді розглянуть на найближчому засіданні виконкому ФФУ.

З турботою про здоровий спосіб життя

У кулуарах Верховної Ради відбулась спеціалізована виставка спортивних товарів та послуг асоціації «Спортивна індустрія України». На ній були представлені практично всі найбільші вітчизняні виробники спортивних товарів («Інтер Атлетика», Vasіl, «Харбел»), мережі спеціалізованої торгівлі «Спортмастер», «Делта Спорт», спеціалізовані підприємства спортивного будівництва та розвитку тощо.

Як зазначив голова Комітету Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич, головним завданням цього заходу було сконцентрувати увагу українського суспільства та влади на необхідності популяризації фізичної культури і спорту, забезпеченні здорового способу життя українців на основі розвитку виробництва товарів та послуг вітчизняної спортивної індустрії.

На думку міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка, нині в українців немає вільного доступу до занять спортом, оскільки спортивних майданчиків, спеціально облаштованих залів та басейнів у країні не вистачає. Водночас гостро стоїть також проблема з облаштуванням спортмайданчиків і спортзалів у школах.

— Окрім того, напередодні Олімпіади в Пекіні та під час підготовки до Євро-2012 виставка спортивних товарів та послуг АСІУ у Верховній Раді стала наочною демонстрацією активної позиції українського парламенту у справі визначення державної політики розвитку спортивної індустрії, — зауважив голова Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко.

Сергій МЕЛЬНИК.

Тисячі люблячих сердець

Здавалося, геть усі мешканці Луцька вийшли на вулиці міста, щоб привітати свого земляка — знаного в Європі футболіста Анатолія Тимощука. Капітан—півоборонець збірної України і санкт-петербурзького «Зеніту», володаря Кубка УЄФА, привіз до рідного «гнізда» дорогоцінний приз. У замку Любарта, куди він прибув одразу з аеродрому, його вітали залпами козацьких гармат. Після врочистого прийому, який улаштували на честь футболіста керівники області і міста, кортеж проїхався вулицями Луцька. На стадіоні «Авангард», де починалася кар’єра нашого героя, тисячі вболівальників стоячи вітали його.

Із захопленням люди сприйняли повідомлення міського голови про те, що він на черговій сесії ініціюватиме питання про присвоєння Анатолію Тимощуку звання Почесного громадянина Луцька. А ось звання «Заслужений працівник культури і спорту України» , як відомо, своїм указом Тимощуку вже присвоїв Президент України Віктор Ющенко.

Микола ЯКИМЕНКО.

Волинська область