Глава держави висловив співчуття з приводу смерті Івана Герасимова

Президент України Віктор Ющенко і його дружина пані Катерина Ющенко висловили співчуття рідним і близьким Івана Герасимова, який пішов з життя 4 червня.

«Від нас пішла людина справи і честі. Життєвий шлях Івана Олександровича — захисника Батьківщини, воєначальника, громадського діяча — був сповнений глибокої любові до рідної землі, наполегливої праці заради її процвітання.

Неоціненним є особистий внесок Івана Герасимова у перемогу над ворогом у часи Великої Вітчизняної війни, зміцнення обороноздатності держави, ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, розвиток та консолідацію громадського руху ветеранів України», — йдеться у співчутті.

«Це гірка та непоправна втрата для усіх нас», — наголошують Віктор та Катерина Ющенки.

Сумують військові

Міністр оборони Юрій Єхануров та члени колегії військового відомства надіслали телеграму співчуття рідним та близьким Героя України, генерала армії Івана Герасимова у зв’язку з його смертю.

Бойовий і трудовий шляхи Івана Олександровича відзначені двома орденами Леніна, орденом Жовтневої революції, трьома орденами Бойового Червоного Прапора, двома орденами Червоної Зірки, орденами Вітчизняної війни І ступеня, «За службу Батьківщині» ІІІ ступеня та п’ятдесятьма медалями. За роки незалежності Іван Герасимов став повним кавалером Почесної відзнаки Президента — ордена Богдана Хмельницького, нагороджений іменною вогнепальною зброєю. А в жовтні 1999 року удостоєний найвищої державної нагороди — Герой України.

Світла пам’ять про видатного військового і громадського діяча, який слугував прикладом для кількох поколінь, назавжди збережеться у наших серцях, йдеться в посланні.

Управління прес-служби МО України.