У Громадську раду України надходять сигнали про порушення Конституції і прав громадян, зазначив під час учорашньої прес-конференції в Укрінформі голова міжнародної організації Слов’янського єднання Андрій Мєліков-Колчак. За його словами, йдеться про захоплення установи влади — Воловецької районної ради Закарпатської області бійцями підрозділу «Сокіл» разом зі слідчим районної прокуратури та блокування діяльності установи.

Як повідомили під час прес-конференції депутат Закарпатської облради Віктор Биркович і представник Воловецької райради Анатолій Приймич, внаслідок протистояння і різного бачення шляхів розвитку території між депутатами районної ради і адміністрацією за підтримки обласної держадміністрації, на політичне замовлення відкрита кримінальна справа за фактами трирічної давності. За їх словами, 4 червня з 9.30 по 14.00 у приміщенні захопленої установи районної ради відбувався обшук і здійснено вилучення документів у відсутність голови ради. На цей час усі працівники були заблоковані у своїх кабінетах, не мали права пересуватися і телефонувати, розповіли депутати.

Учасники прес-конференції заявляють, що на території Закарпатської області політичне протистояння вже перейшло в крайні форми. Тому вони звертаються до лідерів усіх політичних сил, Президента, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради з проханням забезпечити виконання конституційних норм, прав і свобод громадян по всій Україні і, зокрема, в Закарпатській області.