Днями до Кіровоградського академічного українського музично-драматичного театру імені М. Л. Кропивницького запросили містян, щоб презентувати книгу поезії «До барикад!». Вірші, які ввійшли до збірки, народжені під час Революції Гідності та в період анексії Криму. Переважна більшість авторів — молодь: патріотично налаштована, талановита й небайдужа.
Глядачі театралізованого дійства ще раз поринули в історичні події на Майдані Незалежності, Інститутській, Банковій, які відбувалися восени—взимку 2013—2014 рр. Ще раз згадали поіменно земляків, котрі полягли за свою землю, за свій народ. Хтось слухав молодих поетів зі стиснутими кулаками, хтось — зі сльозами на очах. Однак байдужих не лишилося.
Викладач Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка Олександр Ратушняк вважає збірку «До барикад!» гуманітарним проектом. З часом, переконаний він, можуть навіть забути імена авторів поезій, але завдяки їхній творчості вже ніколи не забудуться описані ними події.
За твердженням співавторів збірки, «До барикад!» — це не лише підсумок, а й заклик. Барикада — це щось вічне. Барикада — це місце боротьби, це зміна. На барикадах твориться історія. Збірка вийшла накладом у 1000 примірників. Кошти меценатів та зібрані від продажу перерахують родинам загиблих військовослужбовців.
Повідомлення надіслала Лариса ЛІЩЕНКО з Кіровограда.