Бокс. 14 червня у столичному Палаці спорту відбудеться грандіозне спортивне свято — професіональний турнір найвищого рівня «Steel Power». Його організатор — компанія K2 East Promotіons. Кульмінацією турніру стане поєдинок за звання Інтерконтинентального чемпіона WBA у напівважкій вазі (до 79 кг) українця В’ячеслава Узєлкова та словака Дениса Симчича.

— Цей бій є важливим для мене, — розповів В’ячеслав Узєлков. — Постараюсь довести, що є гідним володарем поясу Інтерконтинентального чемпіона. Я поважаю свого суперника, але впевнений у власній перемозі...

У свою чергу, присутній на прес-конференції, присвяченій цій події, Віталій Кличко зауважив, що на ринзі зійдуться два боксери-нокаутери. «Ми віримо, що переможцем стане В’ячеслав — один із найкращих боксерів у команді K2 East Promotіons».

Віталій Кличко зазначив, що цей турнір дає змогу українським фанатам боксу побачити на ринзі справжніх професіоналів своєї справи — найкращих боксерів світу і, безперечно, вітчизняних зірок.

Окрім бою за звання Інтерконтинентального чемпіона WBA, у рамках турніру «Steel Power» відбудеться поєдинок за звання чемпіона світу серед молоді за версією ІBF, де Максим Бурсак буде відстоювати пояс, який він здобув у квітні цього року, перемігши грузинського боксера Міхаїла Хуцишвілі технічним нокаутом. Також свою майстерність на ринзі продемонструють Алік Муртазалієв, Тимур Ахундов, Валентин Головко, Костя Ровенський та Андрій Руденко.

Започатковано справу цікаву і корисну

Футбол. Учора в Києві розпочався перший неофіційний чемпіонат Європи з футболу серед будівельних організацій, присвячений Євро-2012 та пам’яті видатного футболіста київського «Динамо» і збірної СРСР Анатолія Пузача. Змагання відбуваються за підтримки Міністерства регіонального розвитку і будівництва і Міністерства України у справах сім’ї, молоді і спорту. «Голос України» надаватиме чемпіонату інформаційну підтримку.

Боротьбу за нагороди ведуть колективи провідних будівельних компаній України, а також команди з Туреччини та Білорусі. Серед українських учасників представлено «Київміськбуд», «Завод залізобетонних конструкцій ім. Ковальської», «ГДІП-Інпредбуд», «Метробуд», «Солбуд», «Сантехнік Лтд. і К» та інші. Від Білорусі в чемпіонаті візьме участь команда будівельної компанії «Вігвам Престиж», від Туреччини — збірна команда турецьких будівельних компаній, які працюють в Україні, організована «Міжнародним союзом бізнесменів України і Туреччини» (TUІD).

— Ідея провести такі змагання народилась у зв’язку з тим, що саме всі українські будівельні компанії, які беруть участь у нашому чемпіонаті, мають безпосередній стосунок до підготовки до Євро-2012. Усі будівельники люблять футбол, а в багатьох компаніях не перший рік існують власні футбольні команди, які відгукнулися на наше запрошення, — сказав голова оргкомітету чемпіонату Віталій Тарасенко. Окрім того, він наголосив, що відтепер європейські футбольні фестивалі будівельних організацій проводитимуть регулярно.

Отже, започатковано справу цікаву і корисну.

Сергій МЕЛЬНИК.