З учительських крадуть не тільки в кіно. Скажімо, в одній із шкіл Маріуполя випускник і шестикласник викрали з кабінету директора фотоапарат і відеокамеру.

Їх затримали через кілька тижнів. На одинадцятикласника, організатора, чекає лава підсудних, неповнолітній подільник виступає свідком.

У Краматорську відзначилися школярки. Вони зазіхнули на... капці, мило, пральний порошок самотньої бабусі-інваліда. «Ідейним» натхненником була 13-літня дівчинка. Їй загрожує спецколонія для неповнолітніх.

Хлопці із Шепетівки Хмельницької області спеціалізувалися не на дрібних крадіжках, а на викраденні іномарок. Однієї ночі двоюрідні брати покаталися аж на трьох авто. Після цього пішли в школу, де їх і затримали. «Витівки» неповнолітніх, щоправда, до великого лиха не призвели — вони, удосталь накатавшись, залишали машини на вулицях у повній цілості.

Жителі Васильківського району Київської області завдали чимало горя жертвам та їхнім батькам. Якось увечері, коли «делать было нечего», хлопчаки вирішили заробити на кіно й комп’ютери. Дмитро повідав про те, що в Сумах був дуже популярний розбій. Жертвами, як правило, обирали дівчат. Друзі використовували кілька складних ножів. Утрьох поїхали в Боярку, де біля місцевої школи пограбували школярку.

На столичному радіоринку продали вкрадений телефон, а на виручені гроші погуляли в кафе. Повернулися додому — начебто після уроків.

Трійця так повірила у свою безкарність, що малолітніх «робін гудів» не лякало навіть те, що дівчатка поверталися зі школи парами.

Коли хлопчаки спробували відібрати майно у своєї чергової жертви, дівчинка почала пручатися й голосно кликати на допомогу. Її почули старшокласники, а також співробітники міліції.

Малолітніх розбійників упізнали п’ятеро дівчаток.

Під час розмови зі слідчим один із хлопців, до речі, зізнався, що хотів на власній шкурі випробувати, як сидіти у в’язниці. Однак після трьох діб за ґратами йому «перехотілося».