Під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів глава уряду Юлія Тимошенко повідомила, що завдяки ефективній роботі з’явилася реальна можливість збільшити видатки бюджету. «Уряд за перші п’ять місяців роботи дав прекрасне економічне зростання. Сьогодні ми маємо позитивні темпи приросту ВВП, зростання інвестицій, збільшення надходжень від податків та митних зборів, від реалізації програми «Контрабанда — СТОП!» — сказала вона. Як наслідок, завдяки трьом чинникам — економічному зростанню, потужним інвестиціям і детінізації економіки, Україна може розраховувати на додаткові 20 мільярдів гривень доходів до бюджету. Прем’єр також зазначила, що після ухвалення закону, який уточнює доходи держбюджету, ситуація з головним фінансовим документом країни повністю врегульована. Тепер, за її словами, в уряду є можливість підготувати зміни і доповнення до держбюджету на 2008 рік. «Бюджет працює так, як він має працювати, і сьогодні не існує ризиків, окрім питань блокування приватизації і доходів від приватизації», — наголосила Ю. Тимошенко. За її словами, Мінфін негайно розпочне консультації з усіма міністерствами з приводу внесення змін і доповнень до держбюджету-2008. При цьому Ю. Тимошенко закликала урядовців до тісної співпраці з Верховною Радою під час розробки змін до держбюджету.

Зокрема, під час підготовки змін до державного кошторису на нинішній рік міністр фінансів Віктор Пинзеник виходитиме з того, що план надходжень до зведеного держбюджету за п’ять місяців перевиконано на 9,5 мільярда гривень, або більш як на 11,8 відсотка. Зокрема, за плану зведеного бюджету України в обсязі 80,9 мільярда гривень, за п’ять місяців нинішнього року надійшло 90,4 мільярда гривень. Те саме стосується й надходжень до держбюджету, які за цей само період становлять 71 мільярд гривень, що на 7,2 мільярда гривень більше від запланованого. Особливо показовим є те, що внаслідок ліквідації тіньових схем Державною митною службою за п’ять місяців цього року за плану 25,9 мільярда гривень фактично зібрано 36,1 мільярда гривень.

Також прем’єр Ю. Тимошенко повідомила, що уряд розпочинає роботу над проектом Бюджетної резолюції на 2009 рік. Глава уряду зауважила, що бюджет країни на наступний рік формуватиметься на нових підходах до міжбюджетних стосунків, до видаткової частини бюджету (яка формуватиметься із врахуванням цільових програм), до зміни оплати праці в бюджетних установах, до оплати послуг.