Уявіть собі: серед соковитої зелені лісопарку чарівна чаша з цілющою водою, що дарує людям скарб зцілення. Це — геотермальне озеро Хевіз, яке виникло десятки тисяч років тому, — феноменальне явище природи світового масштабу. Воно розташоване в містечку Хевіз, що за 180 км від Будапешта. Впродовж століть медична наука осягала механізми впливу термальної води на організм. Нині її застосовують переважно для лікування ревматичних і гінекологічних захворювань, порушень опорно-рухового апарату. Але великий ефект вона дає і при інших хворобах, зокрема хронічних запаленнях суглобів і нервових закінчень.

Язик до... Хевіза доведе

Але перш ніж занурюватися в чарівні води озера Хевіз, варто вирушити з візитом до лікаря, котрий консультує в лікувально-оздоровчому комплексі «Європа Фіт». Люди, відкривши для себе цей чарівний у всіх розуміннях куточок, кажуть: «Якщо Угорщина — то Хевіз, якщо Хевіз, то — «Європа Фіт». У хвороби немає національності: якщо притисне, то, як мовиться, язик до Києва, тобто, до Хевіза доведе. І хоча угорська мова не схожа на слов’янські, але гості комплексу «Європа Фіт» у цьому зв’язку не відчувають ані найменшого дискомфорту: персонал розмовляє англійською, німецькою, угорською і російською. Тому візити до лікаря, у процедурні кабінети, басейни, а також у ресторани і бари не спричиняють приїжджим незручностей.

Тут усе побудовано на забезпеченні максимальної зручності людей, прибулих на лікування і відпочинок. У номерах, оснащених кондиціонерами, встановлено телевізори з програмами, що знову-таки транслюються різними мовами, у тому числі російською. До слова, спочатку трохи дивує пересування мешканців у білосніжних халатах коридорами готелю. Але дуже швидко переконуєшся в доцільності такого правила: людина постійно приймає водні процедури, робить масажі, перебуває в басейнах або саунах, тож комфортний махровий халат — найпридатніший одяг для таких випадків. До речі, проблем з рушниками (як і з халатами) ні в кого не виникає: вони завжди під рукою — білосніжні й духмяні.

Сила води

Тут розташовано кілька закритих басейнів, а також два відкритих. Навколо них — достатня кількість шезлонгів, тому їх ніхто не бігає займати вранці. Є також власний термальний комплекс басейнів, куди вода надходить із озерного джерела. Тож, якщо з якоїсь причини туди не хочеться йти, хоча воно за 400 м, то можна поніжитися в термальній воді одного з басейнів готелю.

«Європа Фіт» пропонує різні курси лікування і програми під наглядом лікарів. А головний лікар готелю, доктор Вероніка Молл — справжній хранитель лікувальних традицій Хевіза. До речі, її батько, доктор Карой Молл у 1953 році винайшов нині уже відомий і популярний метод підводної екстензії — ванни з витягуванням. Хто має проблеми зі спиною, уже після декількох сеансів відчує його позитивний вплив.

Життя на курорті й у готелі тече тихо і розмірено, тому тут можна просто відпочивати, заспокоюючи нервову систему. Встав, поїв, полікувався, після обіду — плавай у басейні, читай у шезлонзі. Сауна, джакузі, водна гімнастика — тут завжди знайдеться заняття для тіла і душі. До речі, тут вам не доведеться ні за що «боротися»: навіть найменші проблеми вирішуються швидко і самі по собі.

Позбутися зайвого...

Особлива інформація для жінок, які мріють позбутися зайвого — ненависного целюліту, а також зняти трохи кілограмів: це можливо! Для цього є ціла програма: двічі на день у термальному басейні — водна гімнастика з гантелями з пінопласту (водні велотренажери знаходяться там само). Дуже цій меті сприяють гідромасажі в критих басейнах, джакузі, тренажерний зал. До речі, все це входить у вартість туру. За окрему плату можна знайти ще багато занять спортом, а також спеціальні процедури салону краси.

Інститут краси в лікувально-оздоровчому комплексі «Європа Фіт» — окрема історія. Є все, щоб поліпшити настрій і привести себе в порядок. До антицелюлітного комплексу входить обгортання, кілька ефективних масажів: розслаблюючий, очищувальний з ароматерапією, лімфатичних вузлів і найбільш підбадьорливий — для схуднення з аплікацією. Хоча можна спробувати позбутися проблем, узявши програму для схуднення, заспокоєння нервової системи, при цьому зайнятися обличчям і волоссям. І це — далеко не повний перелік усіх процедур, що перетворюють жінок із вродливих на дуже вродливих.

На знімку: у басейні та процедурних кабінетах комплексу «Європа Фіт» рятуються від болю у спині.

Фото надано лікувально-оздоровчим комплексом «Європа Фіт».