Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві нагадує, що об’єднання громадян, релігійні, профспілкові, благодійні організації є платниками страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (далі — Фонду) в разі, якщо вони використовують найману працю.

Зазначена категорія юридичних осіб має право подати заяву до робочих органів виконавчої дирекції Фонду про зняття з обліку в разі, якщо організація перебуває на обліку як платник страхових внесків до Фонду та не використовує або припинила використання найманої праці.

Зняття з обліку відбувається на підставі довідки установи (організації) про відсутність найманих працівників та після проведення перевірки щодо повноти нарахування та сплати страхових внесків.

Звертаємо увагу, що в разі, якщо суб’єкт господарювання розпочне використовувати найману працю, необхідно самостійно стати на облік як платник страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Управління ВД ФССНВВ України у м. Києві.