Тимчасово виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко спростував заяву депутата від фракції «Наша Україна — Народна самооборона» Давида Жванії про те, що Віктор Ющенко у 2004 році, на той час кандидат у Президенти, не був отруєний.

«Я уже висловився і як громадянин, і як посадова особа: це є неправдивою інформацією, якщо офіційно оцінювати. А що стосується моралі — це однозначно аморально», — сказав В. Наливайченко в ефірі радіо «Свобода». Він підкреслив, що факт отруєння доведено результатами роботи слідчих СБУ, а також підтверджено міжнародними експертизами.

«Три країни можу назвати: ФРН, Велика Британія, Бельгія. Усі три результати підтверджують, що погіршення стану здоров’я відбулося в результаті потрапляння в організм потерпілого значного обсягу хімічної речовини — діоксину», — зазначив В. Наливайченко.

Відповідаючи на запитання про організаторів отруєння і тих, хто був причетний до підготовки цього злочину, керівник СБУ сказав, що розслідування у справі триває.