Блонська у призерах

Легка атлетика. Гетцис (Австрія). Міжнародний турнір. Українка Людмила Блонська здобула «срібло» у змаганнях із семиборства (6570 очок). Першою і третьою були росіянки Чернова (6618) і Богданова (6452).

Крапку ще не поставлено

Бокс. Дюссельдорф (Німеччина). На жаль, наших бокс-чемпіонів стало менше. У поєдинку з 22-річним панамцем Ансельмо Морено українець Володимир Сидоренко програв за очками і втратив обов’язковому претендентові свій пояс WBA у найлегшій вазі. Сьомий захист став нещасливим для Володимира. Обов’язковий претендент, як і очікувалося, був небезпечним супротивником. Незважаючи на те, що бій відбувався в Німеччині, тобто не на території Морено, всі три судді віддали перемогу панамцю, тобто представникові тієї країни, де й розташована ця організація WBA: 116—113, 116—112 і 116—112.

— Бій, справді, склався для мене непросто. Але я не вважаю, що програв. Претендент має зробити більше в ринзі для перемоги, ніж це зробив Морено, — заявив Сидоренко.

Він також повідомив, що одразу після поєдинку його команда подала протест до WBA на упереджене, на їхню думку, суддівство. А головне, що у спілкуванні з ними президент WBA Жильберто Мендоса підтвердив: бій виграв Сидоренко. Результати апеляції повинні стати відомі орієнтовно через тиждень.

В іншому поєдинку того вечора суперважковаговик Тарас Биденко (Україна) взяв гору над британцем Майклом Шпроттом: 97-93, 97-94, 97-93.

А ЄС проти?..

Футбол. Сідней (Австралія). На черговому Конгресі ФІФА ухвалили рішення про ліміт на легіонерів за схемою «6+5», відповідно до якої у складі кожної з команд повинно бути не більше п’яти легіонерів. Рішення має набрати чинності з 2010 року.

Президент європейського футбольного союзу Мішель Платіні роз’яснив точку зору своєї організації з цього питання. УЄФА підтримує філософію правила «6+5», але усвідомлює, що воно може викликати безліч труднощів. Його, швидше за все, визнають незаконним в Європейському Союзі. Адже це правило суперечить принципу вільного переміщення осіб, який, у свою чергу, є основним елементом законодавства ЄС. По-друге, ряд членів футбольного співтовариства (зокрема деякі клуби) вже висловили негативне ставлення до можливого нововведення.

Згасла «зірка» світового спорту

Помер легендарний гімнаст Борис Шахлін. Про це повідомив сайт НОК України. 76-річний Шахлін — володар 13 олімпійських нагород, зокрема семи золотих, багаторазовий чемпіон світу та Європи, нагороджений Олімпійським орденом МОК, член Української Академії спорту.

«До останнього подиху Борис Анфіянович передавав свій досвід молодому поколінню, вчив бути справжніми патріотами своєї справи і країни», — йдеться в повідомленні.