Важкий тягар на радість іншим

Спортивна гімнастика. Київ. VІІ Міжнародний турнір «Кубок Стелли Захарової». Палац спорту. 31 травня — 1 червня. Інформаційну підтримку змаганню надавав «Голос України».

Командні змагання. Чоловіки. Білорусь. Жінки. Україна (Марина Костюченко, Ангеліна Кисла, Леся Іщенко). Чоловіки. Багатоборство. Руслан Пантелеймонов (Велика Британія). Вільні вправи. 1. Крістіан Томас (Велика Британія). 2. Дмитро Гіренко (Україна). Бруса. Крістіан Базан (Іспанія). Поперечина. 1. Вес Гаагессен (США). 2. Артем Любаневич (Україна). Стрибок. Тео Саген (Велика Британія). Кінь. Дмитро Столяров (Росія). Кільця. Гіренко (Україна). Жінки. Багатоборство. Єлєна Змєо (Росія). Стрибок. Костюченко (Україна). Бруса. 1. Ніна Іваненко (Білорусь). ... 3. Костюченко (Україна). Колода. Змєо (Росія). 2—3. Кисла, Іщенко (обидві — Україна). Вільні вправи. 1. Костюченко. 2. Кисла (обидві — Україна).

Традицію не було порушено — і цей турнір відбувся на високому рівні. Це думка вболівальників. І учасників. Ми були свідками того, як до Стелли Захарової підійшли декілька гімнастів і тренерів збірних Іспанії та Великої Британії. Вони дякували їй за чудовий рівень організації змагань. І в один голос стверджували, що він був вищий, ніж на чемпіонаті Європи.

Звичайно, така оцінка має тішити нас. Адже вміємо, якщо хочемо. Щоправда, Захарова завжди хоче, щоб її дітище приносило радість і спортсменам, і вболівальникам. І несе цей важкий тягар свідомо.

Велику насолоду отримали численні глядачі. Адже серед учасників було вдосталь майстрів найвищого ґатунку. До речі, цього разу змагалися лише дорослі. І чимала група з їхнього числа незабаром стартуватиме в олімпійському Пекіні.

На знімку: вправу на кільцях виконує Артем Любаневич.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.