Футбол. Контрольні матчі національних збірних. Чехія—Шотландія. 3:1. Австрія—Мальта. 5:1. Швейцарія—Ліхтенштейн. 3:0. Італія—Бельгія. 3:1. Німеччина—Сербія. 2:1. Португалія—Грузія. 2:0. Румунія—Чорногорія. 4:0. Угорщина—Хорватія. 1:1. Франція—Парагвай. 0:0. Литва—Естонія. 1:0. Нідерланди—Уельс. 2:0. Латвія—Литва. 2:1. Польща—Данія. 1:1. Вірменія—Греція. 0:0. Боснія—Азербайджан. 1:0. Тринідад і Тобаго—Англія. 0:3.

Швеція—Україна. 0:1. Гол: Назаренко, 82.

Швеція: Ісакссон (Шаабан, 46), Нільссон, Мельберг, Ганссон, Ліндерот (Свенссон, 54), Александерссон (Стоор, 72), Ібрагімович (Елмандер, 54, Алльбек, 76), Кальстрьом, Генрік Ларссон, Себастіан Ларссон (Люнгберг, 46), Вільгельмссон. Тренер — Ларс Лагербек.

Україна: П’ятов, Кучер, Русол (Чигринський, 46), Селезньов, Гоменюк, Шевчук, Левченко (Мандзюк, 46), Ярмаш, Сергій Кравченко, Гай, Назаренко. Тренер — Олексій Михайличенко.

Арбітр — Томас Ейнваллер (Австрія).

Стокгольм. Стадіон «Расунда». 25 000 глядачів. 18 градусів.

Не перебільшуватимемо надто значення цієї зустрічі. Але, погодьтеся, приємно вигравати, хоч і в товариському матчі, на полі не найслабшої з європейських збірних. І головне, що українська команда цього разу продемонструвала неабияку впевненість і досить пристойну виконавську майстерність. Нас усіх так засмутила невдача в Нідерландах, що думали — оговтаємося не скоро...

Але наша оновлена команда добре оборонялася, діяла достатньо злагоджено, прагнула до комбінаційних дій. Порадувало, що надійно зіграв П’ятов: не нервував, виручав. Отакий його добрий настрій передався й іншим футболістам збірної України, котрі ще й успішно пресингували. Також склалося, що наші гравці мали певну перевагу у фізичній підготовці.

Михайличенко, як і обіцяв, істотно перекроїв склад. Замість Кернозенка у воротах з’явився П’ятов, праворуч в обороні замість Єзерського діяв Ярмаш, Чигринського замінив Русол, Мандзюка — Кучер, Несмачного — Шевчук. Ярмаш у другому таймі перемістився в центр на позицію Тимощука, а в першому на ній діяв Левченко. Другого опорного грав Кравченко, котрий був досить активний у створенні атакуючих дій, допомагаючи диспетчерові Назаренку, а праворуч у середині діяв Гай. Пара форвардів: Гоменюк—Селезньов.

У першому таймі обидва суперники мали нагоди забити. Перший на шляху до успіху був полтавець Кравченко, котрий потужно пробив у нижній кут. Але відмінно зреагував Ісакссон. І надалі намагалися забити Гай, Назаренко, Селезньов. Двічі гравці обох команд вибивали м’яч з лінії воріт. Після удару Генріка Ларссона виручив Кучер. А потім він сам пробив, і загрозу відвів інший Ларссон — Себастьян.

Після перерви гра була вже не така динамічна. Однак, як на мене, трохи винахідливіше діяли гості. Це, зрештою, й призвело до того, що українці забили переможного м’яча. Назаренко взяв ініціативу на себе, здійснив декілька маневрів і метрів з двадцяти п’яти завдав сильного удару. Шаабан, котрий вийшов на заміну, був вочевидь не готовий відбити м’яч — 0:1.

Отже, збірна України під орудою Олексія Михайличенка здобула другу перемогу. Виходить, що в нашій команді є досить надійний резерв. Але у зв’язку з цим виникає запитання: чи отримають переможці у Стокгольмі місце у складі восени, коли до колективу повернуться Шевченко, Воронін, Калиниченко, Тимощук, Шовковський, Гусєв, Михалик?..