Футбол. Сьомий чемпіонат країни серед ВНЗ. Щасливе (Бориспільський район). Стадіон ФК «Княжа». Інформаційну підтримку змаганням надає «Голос України».

31 травня. «Факел-ІФНТУНГ» (Івано-Франківськ)—МАУП (Київ). 1:1 (пенальті — 5:4). «Зооветеринарна академія» (Харків)—«Сокіл» (Бережани, Тернопільська область). 3:0.

2 червня. Матч за 3-тє місце. МАУП—«Сокіл». 4:1.

Фінал. «Факел-ІФНТУНГ» — «Зооветеринарна академія».0:0. (пенальті — 3:4).

Фінал видався на славу. Претенденти на титул упродовж чемпіонату демонстрували стабільну гру, а окремі виконавці — високий клас. І це не дивно, адже більшість гравців «Факел-ІФНТУНГ» виступають на два фронти. Як студенти — за команду свого вузу, як професіонали — за клуб першої ліги «Прикарпаття» (Івано-Франківськ).

Добрих слів заслужили харків’яни. Вони дали серйозний бій івано-франківцям, чинним чемпіонам. У першому таймі була по-справжньому рівна боротьба. Але без забитих м’ячів. Після перерви «Факел-ІФНТУНГ» опинився в надскрутному становищі, гравці залишилися вдесятьох. Їхній воротар Михайло Макогон вискочив за межі карного майданчика і схопив м’яч руками — фол останньої надії і справедливе вилучення.

Основний час завершився внічию. Все вирішували післяматчеві пенальті. Їх краще пробили харків’яни. Вони і стали новими чемпіонами України. До цього титулу їх привів тренер Василь Лященко.

На знімку: грають студенти.

Фото Віктора БРАНИЦЬКОГО.