Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук став першим керівником такого рівня, який особисто ознайомився з процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, стверджує прес-служба ОДА.

Під час проведення тестування з біології він як громадський спостерігач не лише побачив підготовку до цього процесу, а й був присутній в аудиторії, де тестувалися претенденти на вступ до вищих навчальних закладів.

— В області дві з половиною тисячі юнаків і дівчат виявили бажання протестуватися з біології. Мені було цікаво подивитись, як відбувається процедура зовнішнього незалежного оцінювання, чи є всі належні умови для написання тестів, чи правильно все організовано, — прокоментував Микола Палійчук свій прихід на пункт тестування. — До того ж до мене звертаються батьки та вчителі з різними питаннями щодо такої форми оцінювання знань. Щоб дати їм об’єктивну відповідь, я вирішив сам подивитись, який це має вигляд.

Голова залишився задоволеним. «Попередні тестування, що проходили під керівництвом Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, відбулися на високому рівні, — сказав він журналістам. — Про це свідчить відсутність скарг на роботу центру та апеляцій з боку учасників на проведення тестування».

За словами керівника Регіонального центру оцінювання якості освіти Богдана Томенчука, можливість відвідати пункт тестування в ролі громадського спостерігача мали всі громадяни у разі дотримання певних умов. Однак із представників влади з таким проханням звернувся тільки Микола Васильович. До речі, згідно з чинними інструкціями він не мав права прийти на пункт тестування в ролі голови ОДА. Тому зареєструвався як звичайний громадський спостерігач.

Дарина НАЗАРЧУК.

Івано-Франківська область.

На знімку: голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук (зліва) на пункті тестування.

Фото автора.