Таке переконання висловив учора Президент Віктор Ющенко на початку засідання РНБО.

Він також наголосив, що «ми живемо не в сюрреалізмі, а прикладним щоденним життям». Коментуючи вибори столичного голови, Віктор Ющенко підкреслив, що ставиться «з великим серцем до тих розчарувань, які в когось є після виборів у Києві». Глава держави закликав усіх забути про це народне волевиявлення, сісти на робоче місце і працювати. Він нагадав, що країна — це не серія постійних виборів.

— Це особливо стосується виконавчої влади, —зауважив Президент. — Зверну увагу на корінь «виконавча», від слова влада, яка «виконує». Спокійно, але категорично прошу і благаю: припинити балаканину, і прожити один день без телебачення і камер.

З виборів столичного голови Віктор Ющенко радить зробити висновок, що «виграє та політична сила, яка робить хоча б маленьку, але практичну справу».

Під час засідання РНБО Президент також заявив, що накладе вето на закон, ухвалений Верховною Радою в частині наповнення бюджету у зв’язку з останнім рішенням КС. Основна вимога до документа — внести зміни в частині оренди землі. Зі слів Віктора Ющенка, це вже обговорено з Прем’єр-міністром Юлією Тимошенко і знайдено порозуміння, й ці питання розглянуть у вівторок у Верховній Раді. Після цього глава держави готовий «у той же день, буквально в залі парламенту підписати закон».