Комітет з питань транспорту і зв’язку підтримує прийняття за основу і в цілому проекту закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за порушення правил безпеки польотів.

Законопроектом, внесеним народним депутатом В. Швецем, пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою підвищення розміру штрафів, які накладаються на громадян за скоєння правопорушень на транспорті. Проект спрямований, наголосив автор, на гарантування безпеки польотів, правил поведінки та схоронності вантажів на повітряному судні.

* * *

Питання законодавчого забезпечення інтеграції дослідницької і освітньої складових діяльності вищої школи України обговорено на «круглому столі» у Комітеті з питань науки і освіти.

Учасники «круглого столу» обговорили питання розвитку науково-дослідницького та інноваційно-творчого потенціалу вищої школи, критерії якості освітньої та наукової діяльності у вищій школі, її автоматизацію та демократизацію, вдосконалення підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів. Було також обговорено проблеми адаптації українського законодавства в галузі освіти і науки в руслі Болонського процесу та Лісабонської стратегії.

Голова Комітету з питань науки і освіти Володимир Полохало наголосив на необхідності законодавчого врегулювання вищої освіти, враховуючи нові завдання, що постали перед Україною у зв’язку з європейськими інтеграційними процесами та напрямами входження до Болонського процесу.

На засіданні зазначалося, що проведення «круглого столу» є важливою складовою у підготовці до запланованих на 18 червня цього року комітетських слухань «Удосконалення законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні в контексті підготовки нової редакції закону «Про вищу освіту».

Народні депутати підкреслювали, що ліквідувати негативні тенденції в галузі вищої освіти треба, «не замінюючи стару термінологію новою, а наповнюючи законодавство новим змістом».

За повідомленнями

інформаційного управління

апарату Верховної Ради.