Позавчора, в Міжнародний день «блакитних шоломів», у Центральному будинку офіцерів ЗСУ за підтримки Міністерства оборони, представництва ООН у нашій країні та газети «Голос України» відкрилася фотовиставка «Україна — миротворча держава». Її автор — наш колега, фотокореспондент парламентської газети Олександр Клименко (на знімку).

Виступаючи на відкритті виставки, міністр оборони Юрій Єхануров не скупився на «епітети» Сашкові. На його думку, це не просто чудові роботи, це — «результат кількарічної наполегливої праці майстра фотооб’єктива, який увесь свій талант і творчий потенціал вкладає у створення фотолітопису миротворчої діяльності українських військовиків». Координатор системи ООН в Україні Френсіс О’Доннел наголосив, що українські миротворці знані у світі як професіонали своєї справи. Таким професіоналом є й Олександр Клименко — фотобіограф наших воїнів, які в «гарячі точки» несуть щит, а не меч.

Географію виставлених робіт зафіксовано в бухгалтерії «Голосу України», куди Сашко здає звіти про відрядження на гарячі Балкани, у спекотну Африку, Близький Схід... А уловлені миті історії зберігаються на цих знімках — яскравих і багатогранних, як саме життя. Фотовиставка, каже Клименко, є його своєрідним звітом воїнам-миротворцям, з якими він зустрічався «за бойових умов далеко від рідної домівки». З огляду на ці бойові умови головний редактор «Голосу України» Анатолій Горлов побажав Олександру подальших творчих успіхів, але на мирній планеті. Власне, цього зичить і Сашкові, і героям його фоторобіт весь наш колектив.

Людмила КОХАНЕЦЬ.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.