З огляду на ситуацію, що склалася в Україні з вакцинацією проти кору та краснухи, народний депутат України Роман Ткач вніс на розгляд Верховної Ради законопроект, в якому йдеться про зміни до чинного Закону «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо прийому до дитячих закладів дітей, яким не зроблено профілактичних щеплень. У чинному законі існує неузгодженість між нормами статті, в якій йдеться про добровільне проведення профілактичних щеплень дітей, та статтею, що забороняє приймати дітей, котрі не отримали профілактичних щеплень, до дитячих закладів. На думку депутата, ця заборона суперечить Конвенції про права дитини, Загальній декларації прав дитини, Конституції та чинному законодавству. З огляду на це законопроект передбачає запровадження добровільного порядку вакцинації дітей.

А нещодавно за підтримки народного депутата України Романа Ткача через Івано-Франківську обласну організацію Товариства Червоного Хреста гуманітарну допомогу отримали понад 20 установ та організацій Прикарпаття.

Ще працюючи у Верховній Раді четвертого скликання, Роман Ткач налагодив зв’язки з німецькою благодійною організацією «Калеб-Дієсте» (м. Ерланген), розповіли кореспонденту «Голосу України» в прес-службі народного депутата. І уже з 2002 року до Івано-Франківської обласної організації Товариства Червоного Хреста почала систематично надходити гуманітарна допомога з Німеччини. Зокрема, впродовж квітня-травня 2008 року необхідну допомогу отримали івано-франківські міські організації політв’язнів і «Відлуння війни», геріатричний пансіонат для самотніх престарілих, снятинські психоневрологічний інтернат та дитячий будинок-інтернат, Погонянський інтернат, санаторії «Сніжинка», «Прикарпаття» і «Ясень», районні організації Товариства Червоного Хреста в Косові, Снятині, Надвірній, Тисмениці, Яремчому та ін. Засоби гігієни та перев’язочні матеріали отримали Галицька центральна районна лікарня та обласний онкодиспансер. За рахунок гуманітарної допомоги було поповнено запаси складу обласної організації Товариства Червоного Хреста на випадок стихійних лих на Прикарпатті.

Дарина НАЗАРЧУК.

Івано-Франківська область.