Пляжний футбол. Учора у столиці України стартував шостий національний чемпіонат. Цього року змагання відбудуться у восьми містах: Києві, Кременчуці, Дніпропетровську, Запоріжжі, Харкові, Севастополі, Іллічівську, а завершаться 31 серпня суперфіналом в Одесі на пляжі «Аркадія».

Матчі у вищій лізі проходитимуть у двох групах. Шлях до суперфіналу проляже через гран-прі, де командам нараховуватимуть бали. Змагання відбудуться за олімпійською системою: чвертьфінал, півфінал, фінал і стикові двобої.

До групи А ввійшли столичні колективи ФК «Плесо», «Майндшер», «Метробуд» і «Динамо-Хілд», кременчуцький «Кремінь», харківський ЗБК, іллічівський «Старт» і «Марріон» з Одеси. Групу В утворили київські клуби «Нова Ера», БРР, «Гідропарк-Плесо» та «Солстрой», а також одеська «Глорія», ФК «Запоріжжя», севастопольський ПФС і дніпропетровський «Вибір». По чотири кращі клуби з кожної групи за підсумками чотирьох етапів матимуть право поборотися за нагороди чемпіонату в суперфіналі.

На старті обидві групи змагатимуться в Києві, на пляжі «Венеція». Група В розпочала турнір учора, група А починає сьогодні. Тур завершиться в неділю.

За словами глави АПФУ Сергія Харченка, вісім кращих клубів, крім трофеїв і медалей у фіналі, боротимуться за 75 тисяч доларів. А загальний бюджет нинішнього сезону становить понад 2,5 мільйона доларів. Матчі проходитимуть на стадіоні «Євроформат», що вміщує 3,5 тисячі глядачів. Планується, що телебачення транслюватиме близько трьох десятків матчів турніру.

Тетяна АТАДЖАНОВА.