19 березня 2008 року в газеті «Голос України» № 53 (4303) було опубліковано відкрите звернення військовослужбовця Луганського прикордонного загону Т. до Президента України Віктора Андрійовича Ющенка, в якому вказувалися факти нібито існуючих, на думку автора, порушень під час розслідування військовою прокуратурою Луганського гарнізону кримінальної справи стосовно лейтенанта Г. і старшини Т. за фактом перевищення ними своїх службових повноважень і заподіяння тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості громадянинові І. Т.

У даний час досудове слідство у вказаній кримінальній справі закінчено. Т. і Г. пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ст. 424, ч. 1, КК України, тобто в перевищенні військовою службовою особою влади і службових повноважень, якою передбачено покарання до п’яти років позбавлення волі.

Кримінальну справу направлено до військового місцевого суду Харківського гарнізону для розгляду по суті. Про результати розгляду справи в суді читачів буде інформовано додатково.

Сергій РИБАК,

військовий прокурор Луганського гарнізону, підполковник юстиції.