Прем’єр-ліга — з нового сезону

Футбол. Позавчора у столичному готелі «Київ» відбулося зібрання президентів футбольних клубів Вищої ліги, на якому було прийнято рішення про створення української Прем’єр-ліги. Новоутворена ліга розпочне функціонувати з наступного сезону.
На зборах власники клубів прийняли статут майбутньої Прем’єр-ліги, а також обрали виконуючого обов’язки президента на наступні два місяці. Ним став власник футбольного клубу «Харків» Віталій Данилов. Крім нього, на цю посаду також претендував президент Професіональної футбольної ліги Равіль Сафіуллін.
Наступні збори президентів футбольних клубів, на яких обговорюватиметься функціонування Прем’єр-ліги і вибори повноправного керівника організації, відбудуться 15 липня в Полтаві, де гратиметься матч на Суперкубок України.

Готелі для чемпіонату

В Україні до Євро-2012 з футболу побудують 25 п’ятизіркових готелів, 82 чотиризіркові та 124 тризіркові. Про це під час зустрічі з інвесторами заявила заступник глави секретаріату Президента України — представник Президента України у Верховній Раді Оксана Слісаренко.
Для успішного проведення фінальної частини чемпіонату Європи-2012 у нашій країні заплановано провести за рахунок інвестиційних коштів реконструкцію 96 готелів у регіонах, котрі прийматимуть єврочемпіонат, на загальну суму 2943,06 мільйона гривень; переоснащення 51 діючого готелю на суму 650,1 мільйона; будівництво нових 90 готелів на суму 22657,04 мільйона.
За словами Оксани Слісаренко, особливої уваги потребують вдосконалення чинного законодавства у сфері підготовки готельної інфраструктури, а також підготовка пропозицій щодо змін до нормативно-правових актів з порушеного питання.
Оксана Слісаренко зауважила, що частково питання підготовки належної готельної інфраструктури вирішено в Державній цільовій програмі підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У ній зазначено, що понад 21,3 відсотка (26859,3 мільйона) обсягу цієї програми передбачено на забезпечення умов розміщення в містах, котрі прийматимуть чемпіонат: державний бюджет — 600,0 мільйона; інші джерела (інвестори) — 26254,3 мільйона гривень.