Піврічні «бойові» дії між міською радою Севастополя і міською держадміністрацією перейшли в завершальну стадію. На позачерговій сесії міськрада висловила недовіру голові адміністрації Сергію Куніцину. За таке рішення проголосували п’ятдесят вісім депутатів із сімдесяти п’яти. Свою позицію вони підкріпили результатами опитування, в якому взяли участь 64 відсотки севастопольців, котрі проголосували майже одноголосно проти «команди Куніцина».

Реакція у відповідь не змусила себя довго чекати. Буквально через кілька годин після сесії С. Куніцин в інтерв’ю журналістам місцевих і центральних ЗМІ сказав, що Севастопольська МДА вже підготувала і найближчим часом направить у Верховну Раду матеріали для початку процедури дострокового припинення повноважень міської ради. «Ми зібрали досить рішень міськради, що за два роки були опротестовані прокуратурою, судами, у тому числі й останні неконституційні рішення. Ми починаємо процедуру відставки міськради і призначення нових виборів, тому що дії нинішнього складу міськради шкідливі Севастополю і державі», — заявив він.

Крім того, С. Куніцин переконаний, що заявлена депутатами цифра учасників опитування в 194 тисячі відрізняється від реальної рівно на 190 тисяч.

Микола МАГДИЧ.