Спортивна гімнастика. У столичному Палаці спорту протягом двох днів (31 травня і 1 червня) відбудеться один із найзначущих турнірів, які щороку відбуваються в Україні, — VІІ Міжнародний турнір «Кубок олімпійської чемпіонки Стелли Захарової». До речі, всім попереднім і нинішньому змаганню інформаційну підтримку надає «Голос України».

Чим нинішня подія відрізняється від попередніх? — запитуємо заслуженого майстра спорту, президента благодійного фонду «Спорт і діти» Стеллу Захарову (на знімку).

— Цього року Кубок присвячений «Дню захисту дітей». Уперше за сім років буде чималий призовий фонд — 20 тисяч доларів США. Їх розподілимо між переможцями. Вони також отримають іменні кубки, подарунки та квіти. Всім учасникам змагань дістануться пам’ятні сувеніри.

— А кого чекаєте до себе в гості цього разу?

— Підтвердили участь Угорщина, Словенія, США, Словаччина, Білорусь, Іспанія, Італія, Росія, Велика Британія і, звичайно, Україна. Треба враховувати той факт, що незабаром Олімпіада в Пекіні. І найсильніші гімнасти планети готуються до цієї події за власними планами. Однак і до нас завітають чемпіони Європи, світу та Олімпійських ігор. До речі, нещодавно відбувся чемпіонат США, в якому змагалися 700 (!) чоловік. І один спортсмен виконав... потрійне сальто. Кажуть, що він збирається до нас. Отже, буде на що подивитись. Ми подбали, щоб і суддівство було на найвищому рівні.

— А наші команди (чоловіча і жіноча) ким будуть представлені?

— Мені важко відповісти на це запитання. Це, як кажуть, пріоритет тренерів. Їм вирішувати, кому виходити на помост Палацу спорту.

— Раніше ви запрошували вихованців дитячих будинків...

— Традиції не порушимо. Вже запросили наших маленьких друзів із двох дитячих будинків. Зробимо їхнє перебування в Києві комфортним. Можливо, хтось із них стане класним гімнастом і прославить Україну. Для дітей розіграємо призи. Кожен із них одержить подарунки від мене і від McDonalds.

Фонд, який я очолюю, виступає за здоровий спосіб життя. Ми намагаємося боротися з проблемами бездомних дітей, наркоманії шляхом популяризації спорту і здорового способу життя. Спеціально підготовлено фільм про боротьбу з великим злом — наркотиками. Його покажемо на турнірі.

— Чи маєте якусь підтримку від держави?

— Без такої допомоги було б важко. Скажімо, Міністерство у справах сім’ї, молоді і спорту сплачує рахунки за оренду Палацу спорту за чотири дні. За традицією вхід до головного спортзалу країни на наших змаганнях буде вільний. Ну а той, хто з якихось причин не зможе прийти до нас, матиме можливість подивитися телеверсію турніру на Першому Національному каналі...

Фото агентства «Прес-КІТ».