Стрільба. Мілан (Італія). Українець Артур Айвазян став переможцем етапу Кубка світу зі стрільби з рушниці з трьох положень на 50 метрів. Він вибив 100,5 очка. Друге місце в Майка Екхарда з Німеччини, «бронза» в китайця Жіа Жанбо.

Без Шевченка і Вороніна...

Футбол. Після контрольного матчу проти Нідерландів тренер збірної України Олексій Михайличенко надав гравцям три вихідні. Але вже сьогодні вони знову зберуться на базі «Динамо» в Кончі-Заспі. І розпочнуть підготовку до матчу зі шведами, котрий відбудеться 1 червня у Стокгольмі о 16.00 за місцевим часом.

Щоб краще ознайомитися з можливостями майбутнього суперника, просто з Роттердама до Швеції вилетів асистент Михайличенка Вадим Євтушенко. Він переглянув зустріч шведів зі словенцями (господарі перемогли — 1:0; Ліндерот, 41). Сам Олексій Михайличенко вчора побував у Кайзерслаутерні, де спостерігав за контрольним поєдинком Німеччина—Білорусь. Нагадаємо, що білоруси — наші суперники у відбірному турнірі чемпіонату світу-2010.

Тренер української команди вирішив не залучати до матчу зі шведами Шевченка, Вороніна і Калиниченка, які вирушили додому. А от Тимощук залишився в таборі збірної. Отже, шанс потрапити до стартового складу в матчі з учасниками Євро-2008 шведами одержать новачки-форварди Гоменюк і Селезньов.

Завтра збірна України проведе чергове відкрите тренування, перед початком якого (з 17.00 по 17.15) журналісти матимуть можливість поспілкуватися з футболістами і тренерами.

«Карпати» очолив Кононов

Стало відомо, що керівництво львівських «Карпат» призначило тренером команди Олега Кононова, котрий перед цим працював у молдавському «Шерифі».

Серед претендентів — лише українці

Прийнято офіційну відставку Петра Слободяна, який написав заяву про звільнення з посади тренера «Оболоні». Поки що обов’язки наставника виконуватиме Ігор Артимович. Саме під його керівництвом колектив готуватиметься до ще одного важливого матчу проти чернігівської «Десни», котрий заплановано на четвер, 29 травня, а також до наступних зустрічей. Тим часом керівництво «Оболоні» розглядає декілька кандидатур на посаду нового головного тренера. Серед імовірних претендентів тільки українські спеціалісти.

«Хімік» — третій

Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Серія за бронзові медалі. «Хімік» (Южний) — «Політехніка-Галичина» (Львів). 78:62 (21:13, 22:16, 15:16, 20:17). Рахунок у серії — 3:2. Отже, клуб з Южного фінішував на третьому місці.

Віктор БРАНИЦЬКИЙ.