«Прощений чартер» до розбудженої совісті

Лікування екс-міністра транспорту і зв’язку Миколи Рудьковського, схоже, виявилося успішним. Він не тільки відійшов від стресів, завданих ніжному організмові настирною увагою правоохоронців до його методів пересування повітряним простором Європи, а й продемонстрував перед журналістами чудесне прояснення пам’яті. На прес-конференції наприкінці минулого тижня запідозрений у розтраті бюджетних коштів мандрівник згадав, що не завжди був стриманий на язик і дозволяв собі некоректні висловлювання на адресу різних осіб.

Так, коли ще був депутатом, зопалу образив «критичними оцінками» Володимира Литвина, а вже в ранзі міністра допався до Президента Ющенка і керівника СБУ Наливайченка. І чого, питається, тоді розперезався? Тепер розуміє, що «політикам у своїх руйнівних оцінках одне одного треба зробити крок назад. Для себе я його вже зробив і вважаю невиправданими свої висловлювання у бік деяких своїх колег...»

Відступив пан Рудьковський назад — «чартером» до пробудженої совісті — дуже вчасно. Завтра Печерський суд Києва має розглянути по суті справу про розтрату колишнім «транспортником» казенних грошей.

Людмила КОХАНЕЦЬ.