Баскетбол. Чемпіонат України. Суперліга. Фінальна серія. «Азовмаш» (Маріуполь) — «Київ». 84:79 (24:13, 17:21, 26:25, 17:20). Рахунок у серії став 3:1. А це означає, що маріупольський клуб утретє поспіль став володарем золотих медалей!

Хоча протягом сезону впевнено лідирували кияни. Вони виграли регулярний чемпіонат. Але, як кажуть, кінець діло вінчає. Баскетболісти з Маріуполя чудово сконцентрувалися і завдали БК «Київ» першого удару, здолавши його у фіналі Кубка країни.

І от тепер знову сіли на національний баскетбольний «трон». Зазнавши поразки у першому матчі серії в Києві, маріупольці здобули три перемоги поспіль і досягли бажаного — стали чемпіонами!

Успіх у першості країни відкрив азовцям дорогу до основного етапу Кубка УЛЄБ наступного сезону. А от «Києву» доведеться пробиватися до групового турніру через кваліфікацію.

***

Матч за третє місце. «Політехніка-Галичина» (Львів) — «Хімік» (Южний). 86:84. Володар бронзових нагород мав визначитися вчора, коли це число «Голосу України» було підписано до друку. Отже, цю інформацію опублікуємо пізніше.

На знімку: тріумф «Азовмашу».

Фото Ігоря ТКАЧЕНКА (Укрінформ).