Зустріч із свіжим випуском улюбленого видання — подія, завжди очікувана постійними читачами. Що підготував своїм шанувальникам травневий номер журналу Верховної Ради «Віче»? Розповімо лише про деякі його матеріали.

Виявляється, такі наші буденні трансакції, як телефонний дзвінок, виклик таксі, перемикання каналу кабельного телебачення, дають можливість аналітикам або спеціальним комп’ютерним програмам встановлювати психологічні портрети людей чи моделювати спосіб життя й уподобання. Про те, як зібрана інформація допомагає її власникам маніпулювати поведінкою їхніх клієнтів, розповідає останнє число парламентського видання.

Боротьба гілок влади за отримання для себе щонайбільше прав і повноважень, яка ні на мить не вщухає, не лише набила оскому українському суспільству, а й дратує громадян. Скільки ще триватиме оте «перетягування ковдри», спричинене, зокрема, й нестабільним законодавством? Про конструктивні пропозиції щодо шляхів його вдосконалення допитливий читач дізнається з матеріалів тематичної рубрики «Влада. Самоврядна громада».

Приємний сюрприз чекає і на поціновувачів журнальної рубрики «Парламенти світу». Після ознайомлення із вміщеними під нею матеріалами, стане зрозуміло, в якій європейській країні вже в ХІІІ столітті влада діяла за принципом: «Те, що стосується всіх, має бути всіма й схвалено», а король іще 1454 року позбавив себе привілею одноосібно встановлювати закони для всієї держави.

Травневий «Віче» полічив, скільки гектарів зелених насаджень припадає на кожного працівника комунального об’єднання «Київзеленбуд». Вийшла така солідна цифра, що голова обертом. Незважаючи на різні перипетії, столичні зеленбудівці справляються з велетенським навантаженням, при цьому ще й «вишиваючи» на землі дивовижні квіткові килими.

Пригадаймо діалог червоноармійця Сухова з Гюльчатай із найпопулярнішого радянського фільму «Біле сонце пустелі». Скільки пальчиків на руці загнула красуня, здивовано перепитуючи про кількість обов’язків дружини «визволителя»? Щось відтоді істотно змінилося в житті пострадянських жінок? До розмови на цю тему запрошує читачів свіжий номер «Віча». А ще досліджує вельми болючу проблему: як довго наша держава продовжуватиме бути мало не раєм для педофілів європейського та вітчизняного розливів?

Про сім чудес України чув багато хто. А от про справжні дива унікального санаторію в селі Конопківка на Тернопільщині, де в лікувально-оздоровчий процес примудрилися запрягти навіть... коней, знають далеко не всі українці. З місцем, де найоптимальніше можна поєднати якісне лікування, до того ж винятково за допомогою багатств природи, і цікавий відпочинок, знайомить травневий випуск журналу Верховної Ради.

Щиро сподіваємося, проблемні й актуальні матеріали парламентського часопису не лише привернуть увагу його давніх шанувальників, а й розширять коло постійних читачів. Нагадуємо: придбати свіжий номер «Віча» можна в кіосках «Союздруку» та у приватних розповсюджувачів періодики. З приводу передплати звертайтеся до будь-якого відділення зв’язку.