Попри усі песимістичні прогнози, парламент продовжив роботу. І ухвалив кілька важливих законів. Зокрема, було прийнято нову редакцію закону «Про Кабінет Міністрів». Щоправда, деякі оглядачі розцінили це рішення Верховної Ради як поразку Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Тим більше що їй поки що не вдалося реалізувати свої плани щодо приватизації деяких стратегічних об’єктів. Ще одна проблема, яку не вдалося вирішити бютівцям, — затвердити на посаді голови Фонду державного майна Андрія Портнова. Його особа викликає спротив у союзників — частини блоку «Наша Україна—Народна самооборона», оскільки він дозволив собі кілька разів не зовсім ввічливо висловитися на адресу Президента.

Одначе Юлія Володимирівна не втрималася від спокуси не виконати рішення Ради національної безпеки й оборони. І таки ухвалила урядове рішення, яким забрала ліцензію на розробку Прикерченського шельфу в американської компанії «Vanko». Посол США уже висловив жаль з приводу цього рішення. Дехто з експертів не виключає, що заокеанські партнери можуть звернутися до Стокгольмського арбітражу. Відтак країну можуть очікувати досить серйозні фінансові втрати. У чому могли переконатися наші сусіди — росіяни, коли програли процес швейцарській фірмі. Арешти власності, рахунків деяких посольств змушували докладати чимало зусиль і коштів, щоб урятувати імідж країни.

Водночас свою критику Президента прем’єр перенесла на площі столиці, адже в Києві триває виборча кампанія. У неділю кияни обиратимуть собі голову і депутатів міськради. Оскільки газета виходить у суботу, а законодавство забороняє оприлюднювати соціологічні результати і вести агітацію за претендентів на місця у раді і кандидатів на посаду голови, — тож більше нікого і нічого згадувати не будемо.

Але, схоже, всі основні події на політичному олімпі відбудуться на початку червня. Бо народні обранці працюватимуть в округах і парламентських комітетах.