Вечірнє засідання 22 травня

Депутати розглянули у другому читанні законопроект про внесення змін до Закону «Про митний тариф України». За підсумками обговорення законопроект не знайшов підтримки у сесійній залі (196 «за»), і його було направлено на повторне друге читання.

Потім за порядком денним депутати мали розглянути пакет законопроектів з питань приватизації та проект постанови про звільнення Валентини Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду державного майна. Проте на вимогу фракцій Партії регіонів і КПУ у засіданні було оголошено перерву. Після неї представник фракції Партії регіонів, народний депутат Олександр Лавринович повідомив, що учасники консультацій запропонували парламенту спочатку розглянути всі законопроекти, які стосуються питань приватизації — законопроект про внесення змін до Закону «Про Державну програму приватизації» щодо зупинення приватизації об’єктів державної власності до прийняття закону про Державну програму приватизації на 2008—2012 роки, урядовий законопроект про Державну програму приватизації, і лише після цього кадрові питання.

Натомість БЮТ, за словами представника фракції Валерія Писаренка, вимагав спочатку розглядати внесений урядом законопроект про державну програму приватизації. Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк запропонував народним депутатам продовжити політичні консультації і закрив вечірнє засідання.