Шановні друзі!

Прийміть щирі поздоровлення з професійним святом — Днем працівників хімічної галузі.

В умовах глибоких суспільних перетворень хімічна промисловість пережила великі труднощі, але вистояла і продовжує займати гідне місце в економіці країни. Сьогодні частка хімічної продукції у ВВП становить близько шести відсотків. Про ступінь впливу хімічного комплексу на розвиток української економіки свідчить той факт, що в міжгалузевій структурі споживання хімічна продукція становить майже четверту частину.

Зараз в галузі нараховується більш як 450 тисяч підприємств, де зайнято близько 190 тисяч висококваліфікованих спеціалістів.

Переважна більшість підприємств хімічної промисловості у 2007 році порівняно з аналогічним періодом 2006-го істотно наростили обсяги випуску та реалізації товарної продукції.

Найбільш високої динаміки приросту виробництва досягли ВАТ «Одеський припортовий завод», Черкаське ВАТ «Азот», ЗАТ «Сєверодонецьке об’єднання Азот», ВАТ «Рівнеазот», ВАТ «Концерн Стирол», м. Горлівка, ВАТ «ДніпроАзот», ЗАТ «Кримський Титан», м. Армянськ, ВАТ «Сумихімпром», ВАТ «Укрпластик», м. Київ та ТОВ «Карпатнафтохім».

Вироби з маркою українських підприємств дедалі більше конкурують з кращими зарубіжними зразками, впевнено виходять на європейський і світовий ринок. Ваша праця заслуговує на повагу і вдячність.

Розвитку хімічного комплексу, безперечно, сприяє створення сучасної нормативно-правової бази, освоєння підприємствами ринкових механізмів. Спільними зусиллями органів влади і трудових колективів за останні роки вдалося забезпечити збільшення обсягів високотехнологічної продукції, стабілізувати економічний стан підприємств.

Бажаю трудівникам і ветеранам хімічної промисловості здоров’я, щедрої долі, благополуччя, вагомих здобутків у всенародній справі будівництва України.

Наталя КОРОЛЕВСЬКА, голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємства.