Приблизно таку рекомендацію озвучив на сесії міськради народний депутат України від Партії регіонів Дмитро Шенцев. За його словами, нині готуються обшуки у представників міської влади Харкова і народних депутатів-харків’ян. Він також заявив, що під час відсутності на роботі Генерального прокурора України представники МВС «атакують» Генпрокуратуру України з вимогами дозволити їм обшуки не тільки в службових приміщеннях, а й у будинках як самих посадовців Харківської міськради, так і їхніх родичів. Д. Шенцев стверджує, що підставою для цього служать сфальсифіковані кримінальні справи стосовно цих людей. Народні депутати від Партії регіонів підготували запит до ГПУ — роз’яснити правомочність таких дій.

Серед причин таких дій правоохоронних органів Д. Шенцев назвав майбутні перевибори в Києві, бажання БЮТ і «НУ—НС» знайти «зовнішніх ворогів»... Народний депутат звернувся до представників фракцій БЮТ і «Нашої України» в Харківській міськраді з проханням не дозволити своїм партійним керівникам «перейти останню межу». Він закликав усіх представників міської влади і депутатів-харків’ян у найближчі дні бути максимально пильними і остерігатися провокацій.

Харківський міський голова Михайло Добкін на прес-конференції заявив, що всі повідомлення про нібито його причетність до протиправних дій, які нині поширюються через ЗМІ, так само голослівні, як і попередні. Він нагадав, що Полтавський апеляційний суд повністю задовольнив усі вимоги міської влади, що свого часу визнав суд першої інстанції. Але тепер, за словами М. Добкіна, «законні методи тиску на міську владу, схоже, вичерпано». «Мені відомо, що окремі представники Міністерства внутрішніх справ намагалися одержати санкцію на затримання, а також обшук у мене вдома, у робочому кабінеті, а також у родичів моїх заступників і депутатів міської ради, секретаря Харківської міської ради, — сказав міський голова. — Знаючи все підґрунтя того, що відбувається, і за чиї гроші це робиться, можу сказати, що всі ці справи фабрикуються певними людьми в СБУ і МВС».

Харків.