Шлях в журналістику починається в школі

Голова Верховної ради України Арсеній Яценюк привітав переможців Національного конкурсу шкільних газет.

Зокрема, редакцію газети «Вітамін 44» середньої загальноосвітньої школи № 44 міста Дніпродзержинська, що на Дніпропетровщині. Окрім персонального привітання, юні кореспонденти отримали в подарунок від керівника українського парламенту графічний планшет.

Участь у цьогорічному конкурсі взяли майже 2000 газет із 23 областей України та АР Крим; понад 400 загальноосвітніх шкіл змагалися за першість у Національному конкурсі шкільних газет. З усіх областей, що подали заявки на участь, лише 15 посіли призові місця в 13 номінаціях.

Організаторами Національного конкурсу шкільних газет виступили за традицією Національна спілка журналістів України, Асоціація молодіжної преси України, Коледж преси та телебачення. Цього року до організаторів приєдналася Академія педагогічних наук України.

Для сприяння добросусідським відносинам

Учора Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк зустрівся з Президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим. Під час зустрічі обговорювалося широке коло питань. Зокрема про розширення двосторонніх відносин у різних галузях економіки.

Пошук компромісу триває

Щоб поставити остаточну крапку в конфлікті навколо кандидатури голови ФДМ, коаліційна рада протягом учорашнього дня двічі збиралася на засідання.

«Наша Україна — Народна самооборона» виступала проти Андрія Портнова на чолі ФДМ і готова була розглянути будь-яку іншу кандидатуру на цю посаду.

На момент підготовки номера до друку результати засідання ради коаліції були ще не відомі.

Вл. інф.