Тепер Україна має двох чемпіонів світу з боксу серед професіоналів
У неділю сотні тисяч українців—прихильників спорту прокинулися на зорі, щоб спостерігати пряму телетрансляцію з американського міста Карсона (Каліфорнія), де на ринг місцевого спорткомплексу вийшов наш уславлений співвітчизник — дворазовий олімпійський чемпіон 26-річний Василь Ломаченко (на знімку, 2—1, 1 КО), щоб поборотися за титул чемпіона світу за версією WBO у напівлегкій вазі (57,152 кг).
І він виправдав усі сподівання: красиво і переконливо переміг гідного і шляхетного суперника — технічного і вправного Гарі Рассела-молодшого зі США, котрий має більший досвід на профі-ринзі (24—1, 14 КО). Темношкірий американець перед цим ще не програвав жодного разу.
Ломаченко відмінно провів бій, особливих клопотів Расселлу завдали потужні удари по корпусу. Незважаючи на дуже високу швидкість, американець не відзначався точністю — тут далася взнаки перевага українця в таймінгу.
Найкращими раундами для Ломаченка стали восьмий та дванадцятий, в яких він добряче потріпав свого опонента. Після поєдинку один із суддів зафіксував нічию (хоча перевага українця була очевидною), а двоє інших віддали перемогу нашому боксеру з рахунком 116:112, що повністю віддзеркалює перебіг протистояння.
Тепер в Україні є два світові чемпіони-професіонали: Володимир Кличко та Василь Ломаченко.
Фото www.boxnews.com.ua.