З точністю до десяти метрів визначили експерти, де стояв етюдник Шевченка, коли він робив замальовки «Біля Канева».

Навпроти Тарасової гори, через Дніпро розкинулося село Келеберда. Сюди приїздив у гості до свого друга Михайла Максимовича Т. Шевченко. Бродив по заводях і лугах, писав і малював. Більш як десять років тому тут же оселилася неординарна людина. Президент корпорації «Еталон» Володимир Бутко каже: «Треба просто любити Україну, жити душею, чистими помислами й добрими справами».

Завдяки меценатським проектам корпорації «Еталон» на столичних вулицях з’явився «великий сліпий» Паніковський, відомі на весь світ Проня Прокопівна з Голохвастовим на Андріївському узвозі, легендарний, дещо стомлений і з сумними очима Леонід Биков.

І от перша ластівка у селі Келеберда. На місці, де малював Шевченко канівські кручі, на одній з яких і знайшов собі вічний спокій, стоїть пам’ятний знак, а весь луг став заповідною зоною «Тарасова земля», де можна все, крім будівництва.

В основі ідеології корпорації «Еталон» виробництво високоякісних автобусів, де головну оцінку дають споживачі. А державна програма «Шкільний автобус», яка зробила вибір на користь «Еталона», свідчить про якість і безпеку його машин. Розвивається автосервіс на всій території України.

Сьогодні до складу корпорації «Еталон» входить понад 20 підприємств, де працюють майже 3,5 тисячі чоловік. Автобусні заводи Чернігова й Борисполя, логістичні центри в Київській області, Миколаєві та Одесі.

У червні цього року з конвеєра заводу зійде 10000-й «Еталон», а в найближчому майбутньому на велику дорогу вийде нова еталонівська вантажівка.

Це, напевно, і буде найдорожчим подарунком «еталонному» меценатові, президентові корпорації Володимиру Бутку, котрий відзначає цими днями свій піввіковий ювілей.

На знімку: Володимир Бутко (праворуч) і краєзнавець Михайло Міщенко.

Фото автора.