Футбол. Як уже повідомлялося, наша національна збірна в суботу у Роттердамі проведе контрольну зустріч зі збірною Нідерландів. А в перший день літа поміряється силами з командою Швеції на її полі.

Наш колектив, готуючись до цих подій, розпочав збір у динамівському тренувальному центрі, що у Кончі-Заспі. На нього з’явилися майже всі кандидати. Лише прибуття до табору збірної Анатолія Тимощука та Андрія Шевченка очікується сьогодні. А вчора відбулось відкрите тренування. Отож представники ЗМІ мали чудову нагоду поспілкуватися з гравцями і тренерами.

Трохи раніше наставник збірної України Олексій Михайличенко (на знімку), спілкуючись з журналістами, віддав належне неабиякій силі обох майбутніх суперників його команди. Він відзначив, що наша збірна готуватиметься до цих зустрічей в дещо несприятливій обстановці. «У гравців почалася і без того нетривала відпустка, котру ми помітно скорочуємо. Однак сподіваємося, що хлопці розуміють важливість цього етапу роботи. Без перевірки своїх якостей у матчах такого рівня ми навряд чи зможемо належно підготуватися до кваліфікації чемпіонату світу-2010. Саме такі суперники допоможуть з’ясувати, на що ми здатні тепер. Інша річ, що наприкінці сезону більшість наших «збірників» віддали дуже багато сил та емоцій...»

Тренер прокоментував факт потрапляння до списку п’ятірки новачків — Рустама Худжамова, Григорія Ярмаша, Сергія Кравченка, Євгена Селезньова і Володимира Гоменюка.

— Гадаю, присутність цих виконавців не повинна дивувати, бо своєю грою вони заслужили місце в національній команді, — зазначив Олексій Олександрович. — Окрім того, постійно треба шукати резерви. Адже ніхто не застрахований від травм. Ось і цього разу через пошкодження не зможуть зіграти Олександр Шовковський, Тарас Михалик, Олег Гусєв і Олег Допілка.

Серед викликаних на збір присутній московський спартаківець Максим Калиниченко, котрий лише нещодавно відновився після важкої травми. «Ми віримо в цього гравця, бо добре знаємо його потенціал. Таким чином намагаємося його підтримати. Неодмінно постараємося перевірити Максима у грі. До речі, після матчу з Нідерландами список гравців скоротимо. Таким чином прагнемо надати кожному кандидату достатньо ігрового часу».

Торкнулися й питання натуралізації сербського форварда «Металіста», найкращого бомбардира чемпіонату країни Марка Девича. Пан Михайличенко сказав, що для таких розмов поки що немає підстав. «Коли Девич стане українцем, тоді й повернемося до цього. І, звісно, якщо він відповідатиме рівневі збірної. Лише тоді ми його розглядатимемо як кандидата».

Хоча, як зазначив тренер, він не має жодних сумнівів, що Марко — талановитий виконавець...

Фото прес-служби ФФУ.