Народний депутат Роман ТкаЧ вважає, що об’єднати дві частини України може лише неполітична ідея. Про це він сказав під час зустрічі зі студентами Інституту політології Опольського воєводства (Республіка Польща), що прибули в Україну для вивчення політичної ситуації в нашій державі.

Як повідомили кореспондента «Голосу України» в прес-службі народного депутата, під час зустрічі Р. Ткач навів приклад Голландії, де країна об’єдналась довкола ідеї освоєння землі біля моря. А для України, на його думку, такою ідеєю в найближчій перспективі може бути «Євро—2012».

Також Р. Ткач погодився з майбутніми політологами, що Україна не повною мірою використала ефект Помаранчевої революції, та водночас висловив переконання, що усунути всі протиріччя, які існують в державі, допоможуть молодь і час.

Оцінюючи існуючу в українській державі модель влади на місцях, народний депутат зазначив, що добре обізнаний з польською системою управління територіями і переконаний, що саме польська модель є прийнятною для України. Крім того, він наголосив, що в Україні необхідно впроваджувати адміністративно-територіальну реформу, зокрема зменшити кількість областей, змінити систему формування місцевих бюджетів.

Р. Ткач також висловив сподівання, що закони про ринок землі та про земельний кадастр, у розробці яких він брав активну участь, буде прийнято найближчим часом. Адже, на його думку, ситуація, за якої селяни мають у власності землю, але не мають права нею розпоряджатися, неправильна. Він переконаний, що ринок землі в Україні має реально запрацювати з початку 2009 року.

Івано-Франківська область.