Учора Кабінет Міністрів скасував квоти на експорт зерна. Про це повідомив міністр фінансів Віктор Пинзеник.

Відкриваючи засідання уряду, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко сказала, що площі під посіви зернових культур в поточному році збільшилися на 14 відсотків. «Ми маємо сьогодні більш як 14 відсотків приросту посівних площ під пшеницю, а це означає, що ми з вами не просто будемо з хлібом, а будемо з дуже гарним врожаєм», — підкреслила Юлія Тимошенко.

Крім того, прем’єр заявила, що прямі іноземні інвестиції в українську економіку в першому кварталі 2008 року (порівняно з минулорічним відповідним періодом) збільшилися в чотири рази і становлять 3,4 мільярда доларів США. «Ми з вами поставили відповідний рекорд за всі 17 років — у нас у першому кварталі завдяки програмі поліпшення інвестиційного клімату приріст інвестицій збільшився в чотири рази», — зазначила вона.

Такий показник приросту інвестицій, переконана глава уряду, свідчить про довіру іноземних інвесторів до політики Кабінету Міністрів. Проте, за її словами, за умови реалізації програми приватизації показник притоку іноземних інвестицій був би більший приблизно в 20 разів. Прем’єр додала, що Кабмін виконав «десятки своїх зобов’язань» у рамках плану, запропонованого Європейською бізнес-асоціацією.

Крім того, Кабінет Міністрів ухвалив рішення про односторонній вихід з угоди з компанією Vanco (яка, нагадаємо, мала ліцензію на розробку шельфів Чорного моря) про розподіл продукції.