Вітання Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка з Днем банківських працівників

Шановні колеги, друзі!

Дозвольте привітати Вас з Днем банківських працівників!

Завдяки Вашим професіоналізмові та самовідданості в Україні йде процес розвитку банківської справи, здійснюється економічне зростання в державі та підвищується добробут громадян України. Банківська система і власні гроші є своєрідним прапором і гербом держави. Відзначення Дня банківського працівника є підтвердженням вагомості вашого вкладу в економіку нашого суспільства.

Робота в банківській системі разом з вами була одним з найсвітліших періодів мого життя. Згадую ті часи з теплотою та вдячністю за досвід, отриманий у вашій команді професіоналів.

Бажаю міцного здоров’я та наснаги в роботі. Нехай Ваша праця приносить Вам задоволення та впевненість у завтрашньому дні для всієї країни!

За пропаганду нацизму — за ґрати

Народний депутат, президент Українського єврейського комітету (УЄК) Олександр Фельдман хоче законодавчо підсилити боротьбу з проявами нацизму

Останнім часом в Україні дедалі більше уваги приділяється боротьбі з ксенофобією і захисту прав людини. З цією метою 6 березня 2008 року й утворено УЄК, який захищатиме інтереси єврейської громади України і права кожної людини, незалежно від її етнічної чи релігійної належності.

Ініціатором і президентом нової організації, заснованої групою парламентаріїв і громадських діячів, став народний депутат України (БЮТ) Олександр Фельдман. Парламентарій констатує зростання ксенофобії й антисемітизму в багатьох країнах світу і закликає об’єднати зусилля всіх прогресивних сил та організацій у боротьбі з неонацизмом, що відроджується. «Усвідомлюючи, що оптимальний шлях збереження єврейської громади — це робота зі створення суспільства, в якому поважатиметься гідність кожного, важливими є подальший розвиток цивільного суспільства і готовність стати на захист прав кожної людини, незалежно від її національності та релігійної належності», — переконаний О. Фельдман.

І першим реальним кроком на цьому шляху став відповідний законопроект народного депутата, що посилює відповідальність за пропаганду і підтримку антисемітизму, ксенофобії і нетерпимості. Зокрема, публічна демонстрація буде штрафуватися від 20 до 200 неоподатковуваних мінімумів. А от створення організації з метою пропаганди нацизму або участь у ній каратиметься позбавленням волі терміном від двох до п’яти років. Документ схвалено у профільних комітетах.

Антон ПАВЛОВ.