Перевірки інспекторів державного нагляду ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» показали: виробники (а таких винахідливих виявлено і в Косові, і в Богородчанах, і в Надвірнянському районі) не додають жиру та цукру в хлібобулочні вироби.

А основними недоліками при виробництві ковбас є те, що підприємці (зокрема, в Рогатинському районі) щоразу прагнуть наростити свої прибутки за рахунок збільшення частки вологи у м’ясопродуктах та додавання до них крохмалю. Також нерідко вони не дотримуються вимог щодо маркування і надання споживачеві повної інформації про продукцію та виробника. До постачальників питної води теж є претензії, зокрема, від них вимагають суворішого контролю до її знезараження. Загалом з початку року перевіряльники застосували до підприємців 35 штрафних санкцій на загальну суму 26 тисяч гривень. Деяким узагалі заборонено реалізовувати не лише продукцію певного найменування, а й цілі партії харчових виробів.

Івано-Франківська область.