Учора колектив редакції нашої газети провів українських альпіністів до Сполучених Штатів Америки. Тут вони у рамках акції «Прапор України — на вершинах світу» збираються підкорити найвищу вершину за Полярним колом — Мак-Кінлі (Аляска) і встановити на ній український прапор та символіку газети «Голос України», яка багато років є інформаційним спонсором цієї патріотичної акції.

Нагадаємо, що в рамках акції українські альпіністи вже встановили прапор нашої держави та вимпели «Голосу України» на найвищих вершинах Кавказу (Ельбрус), Альп (Монблан), Африки (Кіліманджаро), Південної Америки (Аконкагуа), Австралії (пік Костюшка). Тепер на черзі Північна Америка.

— Це сходження буде дуже складним, бо вершина Мак-Кінлі, або, як іще її називають, Деналі, вся у снігах та льодовиках, — розповідає організатор акції, керівник експедиції Ігор Парчевський із Здолбунова. — Тож на те, щоб підкорити 6194-метрову вершину, потрібно від трьох до п’яти тижнів. Це вже як пощастить. Але труднощі нас не лякають, адже ми ретельно готувалися до експедиції, всі у хорошій спортивній формі, маємо досвід сходжень, тому сподіваємось на успіх.

Додам тільки, що до Ігоря Парчевського та Юрія Кравчука із Рівненщини, Олександра Щерби з Кіровограда, які брали участь у всіх попередніх сходженнях у рамках акції «Прапор України — на вершинах світу», цього разу приєднались альпіністи Ігор Скляр і Володимир Дімітрюк із Києва, Олександр Оришко і Тетяна Андріященко з Луцька. Кошти на експедицію альпіністи заробили, виконуючи висотні роботи, на що мають відповідну ліцензію. А у кожного з них ще й основна робота.

«Голос України» був і залишається інформаційним спонсором цієї патріотичної акції, яка, крім спортивної, переслідує і просвітницьку мету — наші земляки зустрічатимуться з мешканцями Аляски, нестимуть інформацію про Україну, про її традиції, звичаї, культуру, і, звичайно ж, людей.

Тож газета повідомлятиме читачам про перебіг експедиції. А нині ми всім колективом вболіваємо за українських альпіністів і щиро зичимо їм успіху.

Рівне.