Бокс. Харків. На турнірі, що тут відбувся, Сергій Федченко (21-0, 9 нокаутів) переміг Пітера Сімо (18-2, 13 нокаутів) одноголосним рішенням суддів за підсумками 12 раундів, відібравши в угандійця титул Інтерконтинентального чемпіона за версією ІBF (суперлегка вага, до 63,503 кг). Рахунок у записках суддів — 115:113, 114:112, 120:108 на користь харків’янина.

Шахи. Софія (Болгарія). Міжнародний турніру «М-тел мастерз». Переможцем став львів’янин Василь Іванчук. У завершальному, десятому турі український гросмейстер виграв в Івана Чепарінова (Болгарія) і набрав 8 очок. На другій позиції з шістьма з половиною очками екс-чемпіон світу болгарин Веселін Топалов. У черговому турі болгарський гросмейстер зіграв унічию з Теймуром Раджабовим (Азербайджан), котрий у підсумку став третім.

Велоспорт (шосе). Міжнародні перегони «Гран-прі Москви». Українець Андрій Винокуров став переможцем у спринті, випередивши росіян Дмітрієва і Кучерова.

Веслування (на байдарках і каное). Мілан (Італія). Чемпіонат Європи. Учасники мали останню можливість завоювати олімпійські ліцензії. Приємно, що успішно виступили на дистанції 1000 метрів наші каноїсти Максим Прокопенко і Сергій Безуглий. Разом зі срібними нагородами вони забезпечили собі й перепустку на Ігри в Пекіні. Три чверті дистанції спортсмени з Миколаєва йшли в лідерах, але на фініші поступилися «золотом» білорусам Андрію й Олександру Багдановичам.

«Срібло» на байдарці-одиночці виграла Осипенко-Радомська. «Бронза» — у Чабана на каное-одиночці.

Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Чоловіки. Плей-оф. Фінальна серія. «Київ» — «Азовмаш» (Маріуполь). 91:72 (22:16, 27:19, 15:20, 27:17).

Серія за бронзові медалі. «Хімік» (Южний) — «Політехніка-Галичина» (Львів). 73:93 і 89:88. Рахунок серії — 1:1.

Хокей. Квебек (Канада). Чемпіонат світу. Матч за третє місце. Фінляндія—Швеція. 4:0 (2:0, 0:0, 2:0). Фінал. Канада—Росія. 3:4 (3:1, 1:1, 0:2, 0:1) ОТ.

Пляжний футбол. Бенідорм (Іспанія). Відбірний турнір до чемпіонату світу. Після чотирьох переконливих перемог поспіль збірна Україна спіткнулася у чвертьфіналі, поступившись італійцям (3:8), і зійшла з дистанції. А у фіналі збірна Іспанії перемогла команду Португалії — 4:3. Утім, у цього турніру не один, а чотири переможці: два фіналісти, а ще й збірні Італії та Росії. Саме цей квартет представлятиме Європу на чемпіонаті світу (липень, Марсель, Франція).