Учора відбулося позачергове засідання Кабінету Міністрів, присвячене обговоренню останніх рішень Ради національної безпеки і оборони. Розпочинаючи його, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила, що уряд має намір розглянути низку ухвал РНБО щодо приватизації і видачі дозволів на розробку запасів природного газу в Чорноморському шельфі.

При цьому глава уряду нагадала, що під час попередніх передвиборних кампаній демократична команда обіцяла забезпечити чесну приватизацію в країні.

По завершенні засідання Прем’єр-міністр дала прес-конференцію. Вона звинуватила Президента в організації репресій проти керівництва Фонду держмайна та Державного казначейства.

— Президент запросив Генерального прокурора і в прямому режимі тиску примусив порушити кримінальну справу проти працівників казначейства, проти урядовців, проти керівників Фонду держмайна, включаючи виконувача обов’язків Андрія Портнова, — сказала Юлія Тимошенко.

Водночас вона повідомила, що уряд визначиться з подальшими кроками щодо приватизації Одеського припортового заводу після зборів коаліції.

— Ми домовилися, захищаючи людей, проти яких порушено кримінальні справи, і захищаючи чесне ім’я прозорої приватизації, перенести всі намічені на завтра конкурсні процедури, — сказала вона.

Прем’єр-міністр не збирається у відставку, а на питання, чи може БЮТ запропонувати іншу кандидатуру замість Андрія Портнова, вона відповіла, що це «професійна людина, яка вміє відстояти свою позицію».